20.12.02

Det skulle jo tatt seg ut om ikke Quartfestivalen ønsket folket en riktig God Jul via sine nettsider.


Det er usikkert for hvordan ting vil bli fremover for meg på quart.no. De diskuterer innad om de skal bli snille(Toffen) eller om de skal være de samme provokatørene som tidligere(Hetland). Blir det så at de skal sensurere meg og jeg ikke får frie tøyler vil jeg selvsagt ikke være med lenger. Sånn som da jeg lagde DENNE ble jeg jo sensurert. Sånn vil jeg ikke ha noe av flere ganger. De la den ikke ut for de saken var så betent. Det er kjedelig når man har lagt noen dager ned i den. Det blir spennende å se. Skulle de plutselig bli snille vil jo også nettstedet quart.no bli et fryktelig kjipt nettsted.

18.12.02

Jeg har snakket litt om filmer jeg har sett i mine siste inlegg. Det vekker kanskje ikke store interessen? Jeg vet ikke.


Jeg burde kanskje heller fortelle om hvordan det står til på tegneseriefronten. Det kan jeg jo... Men det har ikke skjedd særlig greier i det siste, så jeg har liksom holdt kjeft om det. Men jeg øver meg på å gjøre gode Macho manus da. Det er kjempe vrient. Men jeg lover å bli så god at dere på nyåret kan kose dere med de beste Machoene noen sinne. Jeg tror ikke det skal så mye til for å toppe de jeg har laget til nå.
Så er det juleverksted hos meg for tiden. Dårlig råd som jeg har lager jeg julegavene. Forhåpentligvis synes mine venner og familie at det er ålright med en liten Ronny Haugeland i presang som de kan klistre på veggen eller korktavlen.


Dere kan sørge for at deres venner får seg en hyggelig julehilsen ved å stikke innom mandagsfilmen.no. Der ligger endel av de flash animasjonene Jens og jeg lagde i sin tid.
Her om dagen kunne jeg fortelle dere hva som gjør at en film ikke faller inn under mine kriterier for en god film. I dag så skal jeg fortelle dere hva slags film som møter disse kriteriene.


I dag snakker jeg selvfølgelig om The Royal Tenenbaums. I denne filmen var alle rare og snille. Det liker jeg. Det liker jeg særdeles godt. Da kan det nesten handle om hva det vil. Men det synes jeg da også det gjør. Det handler om hva du vil, og om alt.
Wes Anderson som regissøren av filmen har ved tidligere anledninger gitt meg gode filmopplevelser. Hvem kan etter å ha sett Rushmore si med hånden på hjertet at de ikke falt for den filmens uforglemlige atmosfære? Ikke jeg ihvertfall. Kanskje de som likte Star Wars: Episode II kan? Men det tar jeg som et godt tegn.
Jeg må igjen legge hånden på hjertet og takke Wes og alle skuespillerne (ikke minst) i filmen hans for en hjertevarmer av dimensjoner.


Så nå vet dere hva slags filmer jeg liker minst, og hva slags filmer jeg liker best.

16.12.02

Jeg er så klar til å bergtas. Håper at det skal bli et artig gjensyn med mang en artig effekt og vri. Det blir det ikke. Etter filmen blir jeg sittende med følelsen av en tomhet. Jeg har sett ingenting. Jeg så den var forsegjort og at noen hadde satt seg ned for å gjøre det ytterste ut av effekter, design og animasjon. Men likevel. Det var bare kjøtt på et bein som ikke var der.
Sjelløst, overfladisk, glatt, trist, forutsigbart og kjedelig. Jeg snakker selvsagt om Star Wars, Klonene angriper.
Jeg blir så lei meg etter å ha sett slikt. Det virker så utrolig unødvendig. Hvorfor lager de disse? Er Lucas helt dust i hodet sitt? Kan han ikke la meg være i fred med dem jeg så som liten?!
Skal jeg se treeren? Neppe. Det virker ikke som om det er noen poeng. Jeg får se dem med mine fremtidige barn en gang i fremtiden, langt borte...


Særlig inspirerende i mitt arbeid med sci-fi helten Torden Gorgon var det heller ikke. Snarere tvert imot. Tenk om de som leser Torden Gorgon er de som liker disse Star Wars-filmene. De får ikke lov til å lese Torden Gorgon.


Nå er det jo snart Ringenes Herre nummer to. Der vet jeg ihvertfall at manuset er bra.

13.12.02

Når det kommer til hendelser på seriefronten er vi på stedet hvil. Det har ikke skjedd noe mer utover det jeg allerede har fortalt dere at jeg driver med.


Det er det å lage en god bunke Macho-manus som står i høysetet. Jeg vil også prøve å klemme inn litt arbeid på Torden Gorgon til Downs DeLuxe heftet i ledige stunder.
Det jobbes med en liten oppdatering på den engelske Jippi siden, så jeg skal også oversette noen av seriene mine. Eller, Roy, som er mye bedre på sånnt, gjør det for meg, så skriver jeg med min sirlige håndskrift inn i boblene på nytt.
Her om dagen fikk jeg telefon med påfølgene fin prat fra Dagbladet som ville gjøre en sånn hold-øynene-opp-for-disse-i-2003 sak på meg. Sånnt varmer i et gammelt gubbe hjerte. Skjebnen ville da også ha det slik at den samme dagen var det helt tilfeldig en fotograf fra Dagbladet på befaring i Kristiansand på en helt annen sak enn meg. Men fire ruller fikk han brukt opp på min fremtoning likevel.
Jeg vil også komme til å flytte på meg i det nye året. Oslo vil nå bli mitt nye bispesete. Her vil jeg jo på alle måter kunne treffe mine sognebarn og dem treffe meg. Det tror jeg at alle parter vil tjene godt. At jeg bor der oppe mener jeg altså...
Det er jo Jul snart. Ikke særlig julefølelse å spore i denne skrotten. Men jeg gjør mitt og lager som vanlig julegaver til mine nærmeste (som denne som blir en julegave til min far og hans kone).


Ser visst ut som om jeg får fylt opp desemberdagene riktig så godt, gitt.

9.12.02


Nye genialiteter fra Figur Flints gyldne sangstrupe!!
Flytur
Demented
Apache
NRKs Urørt har mer om saken.


Har jeg glemt at det er tegneserieskaper jeg er? Neida. Slapp helt av.
Jeg lager massevis av manus til Macho om dagen. De blir det flotte og fullt lesbare serier av ut på nyåret.

8.12.02

I Narvesen finner dere i disse dager et magasin som tar for seg musikk. Magasinet heter Mute og har flerfoldige illustrasjoner fra min hånd inni seg. For ikke å snakke om en splitter ny Downs Duck. En uforskammet oppvakt Downs Duck denne gangen. Det var fordi jeg glemte at Downs Duck hadde Downs da jeg lagde den.


Jeg var i et julebord på fredag. Om jeg ble dritings? Gjett om!
Kombinerer man sprit og øl på den måten jeg gjorde blir man det.
Men O'lykke så var jeg ikke eneste om det beinet. Å være driting altså...
Eller var jeg det? Jeg husker ikke...


Ikke glem at jeg nå er blitt musikker!

2.12.02

Vokalisten i Juling, Figur Flint er nå en Urørt artist!!
Ny uke og nye muligheter.
Flere Downs Duck serier ligger ute på Downs Duck siden min. Jeg er ferdig med tredje side av Torden Gorgon. Det kan virke som om det går treigt. Men husk at Torden bare er et gjøremål jeg presser innimellom mine andre mer innbringende gjøremål.


Igjen min venner skal jeg på reiseføtter. Det er Oslo det bærer til igjen.
Hvordan det gikk og hva mine gjøremål er denne gangen skal jeg fortelle dere om når jeg kommer hjem igjen på fredag.


Enn så lenge... Ta godt vare på dere og gjør ikke noe som får dere fengslet.