31.12.03

Det er i dag jeg ønsker dere, store og små, godt nytt år!

26.12.03

Året 2003 har bestått av store ned og oppturer.
Nedturene først kanskje:
1) Katten min Sander døde. Den største nedturen noensinne tror jeg.
2) Alt jeg hadde gikk i stykker. TV, DVD, PC, mobiltelefon osv... (PC virker igjen nå. Heldigvis)
3) Restskatt fra den tiden jeg var selvstendignæringsdrivende gjør meg til en fattigere mann da dette jo må nedbetales.


Oppturer i 2003 er det nok av:
1) Jeg vant Sproingprisen for beste Norske tegneserie i 2002 dette året.
2) Dagbladet kåret meg til en blant tjue andre som de hadde tro på i 2003. Håper de fremdeles står inne for den.
3) Jeg gav ut boka mi Den store Ronny Haugelandboka.
4) Jeg fikk jobb i skobutikk, og blir dermed som vanlig-mann-i-gata. Fast lønn til fast tid har gjort underverker.
5) Jeg oppdaget virkningen av 3 kopper kaffe.
6) Opptreden på frk. Larsen med band, som virkelig gav mersmak.
7) Will Oldhamkonserten
8) Lomokameraet
9) Jeg har gått ned endel kilo siden jeg begynnte å jobbe. Jeg er i ferd med å bli en slank mann.


Det fine med listen min er at jeg jo ser nå at jeg har flere oppturer i 2003 enn nedturer. Man vet ikke det før det hele noteres ned. Nå har jeg nok glemt både det ene og det andre på denne listen, men da er det ingen Big-Deal av noen ned eller oppturer... om jeg ikke kommer på dem.

22.12.03

Feliz Navidad. Det er spansk og betyr God Jul. En av damene på jobb er chilensk...


Nye bilder ligger ute på lomohjemmet mitt.

15.12.03

Han ble bare litt over to år. Det er ingen alder for en katt. På lørdag kan jeg huske at han var slapp, og ville ikke ha mat. Jeg klappet ham og han malte. Så dro jeg på fest. Gløgg og grøtfest. På natta, natt til søndag våknet jeg så vidt av at jeg kjente han la seg i fotenden av senga mi. Han pleier å gjøre det. Pleide. Halv ti på morgenen skreik han. Fem minutter etterpå sluttet han å puste. Hjertet sluttet å banke. En time etterpå bærte jeg og eks-kjæresten min, Åse Marie ham ut i hagen og gravla ham der. Under plommetreet. Åse Marie og jeg skaffet oss katten i sammen, den gangen vi var kjærester. Mellom oss funket det ikke. Og nå driver hun å dater en svensk fyr. Sander ble vårt påskudd for å treffes som venner.

lomo

Jeg vil skru tiden tilbake. Så vil jeg ta med meg Sander til dyrlegen. Dyrlegen hadde sikkert funnet ut at det var noe galt med ham, og fikset det. Da hadde kanskje Sander vært her nå. Så kunne han hoppet oppi fanget mitt mens jeg skrev noe hyggelig her. Om det nye kamera mitt og bildene jeg legger ut på lomohjemmet mitt. Istedenfor så blir det bare trist å besøke hjemmesiden min.

14.12.03

Jeg blir vekket av at Sander skriker. Han ligger i fotenden av sengen min. Han får ikke puste. Han trekker pusten med et skrik noen ganger. Det gjør vondt kan jeg høre og se. Det tar nesten et halvt minutt mellom hver gang han klarer å trekke pusten. Så slutter han å puste. Jeg legger øret mitt mot brystet hans og hører at hjertet hans slutter å slå. Sander er død. Nå ligger han under plommetreet i hagen. En meter under jorda. Sander.

11.12.03

I går var det Stimulis julebord etterfulgt av LYDs juleshow. Begge deler var gode ting. Julebordet var på Cafè Generalen i Ravnedalen. De kalte maten for Tapas. Kanskje det var det det var. Det var ihvertfall masse godt, som kjøttboller, scampireker, blåskjell, båtpoteter og masse snadder. Jeg forsynte meg tre ganger. Terningkast seks. Juleshowet til LYD var som LYDs konserter alltid er. Kjempegøyalt. Terningkast seks.


I dag er jeg så heldig at jeg ikke begynner arbeidet før klokka 2. Men til gjenngjeld er det langdag og vi har åpent helt til 11. Terningkast 2.

7.12.03

Det er meg en glede og meddele at gårsdagens show, Det store Ronny Haugelandshowet ble en braksuksess. Applausen sto i taket, særlig da jeg dro en fløytesolo under Born to Be Wild. En hel masse menesker skrøt av meg etterpå, og på den måten vet jeg jo at folk var fornøyd. Nå er jeg rockeartist.

6.12.03

Det er i dag det skjer folkens! Det store Ronny Haugelandshowet er i byen. For at du skal få med deg det tropper du opp på frk. Larsen sånn rundt om klokka 9. Der inne finner du deg en plass. Jeg kan tenke meg at sånn rundt om klokka 10 er det min m/band sin tur. Da starter jeg med litt info om meg og boka mi, men bestemmer meg så for at det er rockeartist jeg vil være og bandet mitt spiller opp, og jeg synger Roy Orbinsons In Dream. Flere låter har jeg også øvd inn, så vi kommer til å holde på en liten stund. Jeg tror det kan bli en virkelig fin kveld.

3.12.03

De av dere som kjenner byen Kristiansand vet at avstanden fra Rimi, hvor også mitt lokale postkontor er, opp Elvegaten og opp til Fergefjellet, ikke er lang. Men likevel langt nok til at en diger norgespakke fylt til randen med 28 stk Den store Ronny Haugelandboka-bøker er en tung bør å bære for en sliten, underernært skomann. Armene skjelver og svetten siler i det jeg skriver i bloggen min at: I morgen kan dere komme innom Skoringen i Markensgate 42 og skaffe dere årets julegave, Den store Ronny Haugelandboka.

1.12.03

Fædrelandsvennen har bedt meg som tegneserieskaper om eksperthjelp. Pondus og Nemi, samt Stomperud og Billy bør skjelve i buksene. Juleheftene som finnes på markedet nå om dagen blir levert til meg i morgen og jeg skal gi dem terningkast og begrunnelser. Hi hi hi (ond latter).
Dere må holde av lørdagen nå (6. des). Da er det Det store Ronny Haugeland-showet på frk. Larsen (i Kristiansand). Jeg lover å underholde fletta av de fleste. Det blir sang, dans, vitserier, tegning og rock'n roll.