31.12.06

I filmverden puffes superskurken uheldigvis ut for et stup under et slagsmål med James Bond. Han dytter selvsagt ikke med vilje. Skurken forsøkte å drepe Bond med en sirkelsag. I filmverden puster vi lettet ut når skurken dør. Han fortjente det. Skurken drev jo med lyssky virksomhet.
Men. I virkeligheten fører vi superskurken til galgen før rettsaken mot ham er fullført. Og ikke minst, før skurken selv har innsett hvilken urett han har gjort. Det som skulle skjedd var at helten i det han dro ham opp av jordhullet havnet i en skikkelig slosskamp med skurken og skurken døde ved et uhell. Søren klype, tenker helten. Nå får vi ikke ført en rettferdig rettsak mot jævelen. Men, i virkeligheten...


...et riktig godt nytt år!

25.12.06

Det er julestemning når jeg dukker hodet under dynen og prompen lukter kålrabistappe.


Og det var i disse dager James Brown døde. Kvelden vies til svarte beats og negertoner.

22.12.06

Jøsses. Jesu Kristi fødselsdag er nær. Riktignok er det ikke datoen Jesus ble født, men likavel feirer vi liksom dagen hans til søndag. Ikke er jeg kristen, så jeg har ingen særlig grunn til å feire dagen hans. Men tradisjon tro, så henger jeg meg på og bruker dagen for det den er verdt. Litt gaver til mine kjæreste og god mat. Vi feirer ikke hans fødselsdag helt frem til Påske hvor han jo dør. Innimellom feirer vi Faste, som visstnok handler om da djevelen satt ham på prøve mens han vandret omkring i ørkenen. Det er greit med noen sånne dager innimellom i året som går, hvor alt og alle stopper opp. Lurer på, om mon tro, året hadde bestått av like mange fridager om ikke den kristne troen var blitt påtvunget vårt land.

Jeg har et like lite forhold til julenissen og slikt. Klart synet av nissen gir meg julefølelse.

Og det er nok der det ligger. Jula for meg er julefølelsen. En trivelig stue, med lukt av grantre og julemat. Levende lys. Reprisene på TV i bakgrunnen. Snø. Alt det der som vekker den følelsen jeg hadde da jeg som barn gledet meg stort over begivenheten.

16.12.06

Som de fleste andre er jeg glad i ei god Cardiganslåt. Men feitere versjon av My Favorite Game enn denne versjonen fra Kulta Beats skal du leite lenge etter.

12.12.06

Ai ai ai. Korte, mørke, regntunge dager. Mitt liv som bartender snur opp ned på døgnet og utelukker dagslys fra mitt liv. En mager trøst er det da at ingen ser særlig til dagslys i disse dager. Er det dette som er "tidsklemma". Når har en stakkar tid til sine gjøremål utover det som er hans hovedbeskjeftigelse? Ingen veldig spennende begivenheter i mitt liv om dagen, men som vanlig har jeg pådratt meg mer å gjøre enn det jeg har tid til overs for. Jeg liker jo å være en mann av mange baller i lufta, og ser nå at nok et prosjekt blir utført i siste liten. Jeg konsentrerer meg hardt med å fylle dagene med et par måltid og nok søvn. Og det er sannelig ingen lett jobb.

Selv denne bloggen må lide på grunn av "tidsklemma". Og jeg som bestandig har sagt at en blogg som ikke oppdateres minst èn gang i uka ikke har livets rett. Smekk på egen bak. Salt i sår. Skjennepreken. Skjerpings.

30


Når tid først er tema på mitt lille nettsted: Tid og alderdom. Vi hører jo hele tiden om at denne tiden går fortere og fortere etterhvert som man blir eldre og eldre. Og så sannelig. Disse desemberdagene som vanligvis har handlet om nedtelling og venting er ikke som før. Nå har noen satt jetmotor på Mister Tid. Om tid går så fort i en alder av tredve. Hvor fort går den da ikke når jeg blir førti eller femti? Og slike ting som dette skal man gruble over nå som tiden ikke strekker til.

Skjønt... hva klager jeg over? Jeg har nok tid om jeg bare utnytter meg av den. Og jeg finner tid både her og der. Litt tid vier jeg TV Norge hver dag. Et par episoder av AFV og så løser Veronica Mars en spennende sak. Og oppvasken står. Jeg sparer masse tid på at rydding ikke eksisterer. Og jeg tror at selv med ingenting å gjøre ville tiden gått meg hus forbi.

4.12.06

Nå skulle jeg egentlig postet et bilde av meg selv med jakke på. Jeg tok nemlig bilde av meg selv i den nye saueskinnsjakka mi, som kostet meg 3000,- mindre enn den i utgangspunktet hadde kostet. Men, skitt au, så virker ikke den FTPgreia som jeg laster opp bilder til serveren med. Så det blir dårlig med bilder fremover. Ikke vet jeg hvordan jeg fikser den slags heller, så det kan vare langt og lenge. Heldigvis har jeg slikt et fargerikt språk at det sier mer enn tusen bilder.