31.1.04

Når helgen kommer er det bare rett og rimlig at vi gutta møtes på byen:


Ronny Haugeland og Filip Ring

Meg og Ring (Ikke Eldar Vågan).

Gruppeklem

De fire R'ene (Rune, Ronny, Ring og Roy) gir hverandre velfortjente klapp på skulderen.

Ronny Haugeland og Louis Holbrook

Louis Holbrook og jeg holder en god tone.



Fotograf: Thor Erik Schrøder

23.1.04

Nå har Figur Flint fått et sted å øve!! Jippi!!


Tegneserier.no kåret forøvrig samleboka mi til 2003s tredje beste samlebok. Plassen delte jeg med Hepsteins Snork-samlehefte. Pondus på første og Jason på andre. Særlig flere samlere kom vel ikke i 2003? Jaggu hadde ikke Fevennen denne saken som en liten notis i dagens avis. Ledsaget av, ja du gjettet riktig, et corny bilde av meg.

21.1.04

I hele 2004 vil Rock Demon lage en ny låt i uken. På denne ukens låt pryder jeg og den nyinnkjøpte flosshatten min coveret. Låta heter This is og er låt nummer 3 ut av det som skal bli 52 låter i alt.

20.1.04

Etter å ha blitt intervjuet i Fædrelandsvennen gjennom en årrekke har jeg erfart at bildene de tar av meg blir usedvanlig corny. Jeg trodde kanskje det var min feil. Men jeg har sett andre bilder av meg, hvor jeg ikke ser corny ut i det hele tatt. Jeg har derfor skjønnt at dette er en greie Fædrelandvennen driver med. De får intervjuobjektene sine til å se corny ut. Bare se selv for svingende!

her bor jeg!!


Til lørdag kommer fevennen ut med et bilag i avisen, boligmagasinet. Denne gangen har de besøkt meg og mitt hjem. Hos meg ser det sånn, sånn, sånn og sånn ut.

18.1.04

Neste steg i det å få igang et orkester er å finne et øvningslokale. Et sted bandet kan øve på låter, teste ut ting og bli kjent med hverandre. Til nå har jeg både trommis, bassist, gitarister og keyboardist. Kanskje også noe til. Selv tar jeg meg av et par instrumenter også, som: fløyte, munnspill og selvsagt kazoo. Vokalist og fronfigur skal jeg selvsagt også være. Jeg har til og med kjøpt meg en dyr flosshatt på en antikkbutikk. Når jeg tar på meg den blir jeg liksom til Figur Flint.


Følg med. Dere får informasjon om bandets utvikling som på løpende bånd her hos meg.

14.1.04

Aftenposten trykket NTB skriveriene (se gårsdagens innlegg). Så nå vet nesten alle i hele landet at jeg tar pause i tegneserietegningen.


Også den lokale web og papiravisen Stimuli har notert seg at jeg tar kvelden. Bare se hva de skriver.


Gøyalt at man faktisk kan få oppmerksomhet for å ikke gjøre noe.

13.1.04

"Haugeland gir seg med serier"


Dette kan Tor Arne Hegna fortelle om gjennom sitt nettsted www.tegneserier.no.


Nyhetsbyrået NTB har visst også snappet opp saken takke være nettstedet. Hør hva de skriver:
Norsk serietegner tar pause
Den norske tegneserieskaperen Ronny Haugeland legger tegneseriene på hylla på ubestemt tid.
Kristiansanderen, som i høst ga ut «Den store Ronny Haugeland-boka» og er mest kjent for serien Downs Duck, skrev 4. januar på sin hjemmeside at han tar pause som serietegner og heller prøver seg som sceneartist og showmann for en stund. Han vil starte showbandet The Figur Flints. Haugeland skriver at han fortsetter som illustratør.
Til nettsiden tegneserier.no sier Haugeland at han ikke fant seg til rette hos sin oppdragsgiver, bladet Gorilla. Han går nå i dvale som serieskaper til han «kommer på noe kjempespennende». (NTB)

10.1.04

Til min store overaskelse hadde Tor Arne Hegna nokså sansen for boka mi.


Den store Ronny Haugeland-boka får 8 av 10 mulige. Jeg som trodde www.tegneserier.no bare skrev om Pondus og Tintin. Men der tok jeg altså feil. Igjen.


Jeg er forøvrig i ferd med å sveive i gang gallerisiden min igjen. Bare se... Jeg skal selvsagt legge ut mange flere etterhvert.

4.1.04

Et nytt år. Det er på tide å gi seg selv noen lovnader for året. Dette-skal-jeg-slutte-med og Dette-skal-jeg-begynne-med.

Dette skal jeg slutte med: Når jeg drikker alkohol på byen skal jeg passe mer på. Jeg må drikke store mengder vann sammen med øllen min (kanskje også drikke noe mindre mengder av øl). Bare på den måten unngår jeg at de to siste timene på byen ikke går i glemmeboken. Jeg pleier nemlig nesten bestandig å få blackout på byen nå for tiden. Da får jeg som oftest høre i ettertid at jeg gjorde den ene dumme tingen etter den andre. Det er ikke alltid like stas å vite at jeg oppfører meg som en hengekuk på byen. Jeg forsøkte denne vannteknikken på en av mine senere byturer med hell. Så dette er tingen.


Dette skal jeg begynne med (og slutte med): Mange har kanskje oppdaget at det kommer mindre tegneserier fra min hånd for tiden. Faktisk ingen. Tegneserier er som alle vet det nederste steget på den kulturelle stigen. Tegneserietegning byttes ut med noe (for tiden) langt mer spennende. Jeg skal bli sceneartist og showmann. Jeg forsøker i disse dager og overtale noen musikanter til å starte bandet The Figur Flints med meg. Bandet vil bli en slags opplevelsespakke med både musikalske innslag (mye coverlåter) samt andre innslag og sketsjer. Et band som garanterer hyggestund for dem som velger å lytte til. Eller for dem som velger å bli igjen.


Noen liker kanskje ikke tanken på at jeg forsvinner bort som tegneserietegner. Men som et plaster på såret så fortsetter jeg som illustratør. Som illustratør har jeg også sjansen til å utvikle meg som tegner. Dere skal ikke se bort i fra at jeg etterhvert dukker opp i en publikasjon eller to som tegneserietegner. Jeg må bare finne et sted som ikke er så alt for harry og hvor jeg fritt kan boltre meg.