28.8.03

Jeg er for tiden ikke på nett. Jeg er i ferd med å gå fra Telenor Internett til Nextgentel, så jeg er heller ikke på mail om dagen. Det er også derfor de fleste bildene på siden er blitt borte. De lå nemlig på Telenor sin server.

Forhåpentligvis tar det ikke ta altfor mange dagene før jeg er oppe og går igjen.

Hvis det skulle være noe, ikke bruk adresssen ronnhau2@online.no, men ronny@radioung.no.

Fuck the power!

26.8.03

Sansynlighetene for at jeg får meg en tur til årets tegneseriefestival Raptus er bitte små. Med mindre et stort forlag tar på seg spanderbuksene og finner meg uunværlig så blir jeg hjemme mellom 12 og 14 september. Raptus er et av årets høydepunkter for en serieskaper. Jeg så frem til å være til stede da min egen bok "Den store Ronny Haugeland-boka" slippes, treffe Records AS og generelt fans av mine produkter. Men den gang ei. Kanskje neste år...


...snufs

21.8.03

Jeg sier det bare rett ut. Torden Gorgon er tilbake i sadelen!


Jeg har lenge hatt en uimotstålig trang til å jobbe med Torden Gorgon igjen. Når jeg var ferdig med forrige Records AS tegnet jeg en side til på den serien jeg har påbegynnt (se galleriet). Etter å ha tegnet fjerde side er tanken på å gå tilbake å jobbe på en ny episode Records lite fristende. Så jeg har funnet ut at jeg kjører på med Torden, så får det briste eller bære. Det gjør det ikke mindre interessant å jobbe med når det er Aslag Guttormsgaard som står bak manusene til denne runden nye Torden Gorgon eventyr.


Torden Gorgon kom ut i et eget hefte i 1999 (Jippi Forlag). Bladet solgte ikke akkurat til platina. Så figuren ble liggende på hyllen en periode. Men da Aslag i fjor sendte meg utkast og idèer på nye Torden Gorgon serier hvor Torden får flere dimensjoner og blir en kraftigere karakter ble fristelsen for stor. Jeg må lage mer Torden Gorgon. Jeg bare må.


Skissen til høyre er på ingen måte fra noen av episodene. Det er bare en skisse jeg lagde mens jeg snakket i telefonen. Men hva tror dere? Med Aslags hjelp finner Torden Gorgon kanskje den store kjærligheten. Eller... Næh!!

19.8.03

I dag ble jeg også arbeidsøker (det er mange av oss om dagen). Min situasjon krever at jeg finner meg en jobb og det fort. Etter at jeg meldte meg som arbeidsledig ruslet jeg til Helse og sosialkontoret med en søknad om bostønad og hjelp til livsopphold under armen. Huseieren min knakket søndag ettermiddag på døren og ba meg betale husleiene innen uken eller ryke og reise. Sånn går altså dagene.


I morgen skal jeg på jobbintervju på en skobutikk.

18.8.03

Går alt etter planen kommer boken allerede 5 september. Det er jo ikke lenge til!


Jeg sendte prøvetrykket på boken tilbake til Slovenia i dag. Når de har den så setter de i gang med boken. Gudameg som jeg gleder meg til å sitte med det ferdige resultatet i hånden.

17.8.03

Papirutgaven av Stimuli kom på torsdag. Men avisen har også en internettside hvor du nå kan lese et intervju med meg hvor jeg gjør mitt ytterste for å forklare hvorfor Fædrelandsvennens Quart På lesere måtte klare seg uten en av mine quartstriper. I avisen ble også den sensurerte stripen trykket. Dere kan lese artikkelen her og den sensurerte stripen her.


Stimuli er en lokal kulturavis som kommer ut med jevne mellomrom. Avisen tar også i bruk meg som illustratør. Dere husker kanskje jeg la ut denne slik at dere kunne se for noen blogginger siden.

12.8.03

Records AS

Nok en Records AS serie levert til Egmonts Gorilla (Tydligvis ikke med alt for informative hjemmesider ennå).

11.8.03

Ny låt med Figur Flint lastet opp på NRK Urørt. Fløyteblues er som navnet tilsier en blues for fløyten. Jeg trakterer den selv. Mens min gode venn Rune Helander sørger for at gitaren lager slik fin lyd.
Noen mil utenfor Kristiansand ligger Ålefjær. På lørdag kunne man oppleve Bjellefestivalen der ute. Med litt drahjelp og noen hundrelapper fikk Roy lokket meg med. Black Bone Chapel, Ring, Nova Caine og James Band sørget for en minneverdig dag. Det gode været, øl og de idylliske omgivelsene var også med på å forme dagen til det den ble.


Noe bakfull i dag, men jeg forsøker så godt jeg kan å få ferdig noen sider med Records AS i løpet av nattetimene.

7.8.03

En 10 kilo lettere Ronny puster lettet ut (jeg veier nok ikke 10 kilo mindre fysisk). En sjåfør fra DHL hentet det som skal til for å lage Den store Ronny Haugeland-boka og kjørte avgårde med retning Slovenia hvor det glimrende trykkeriet som tar seg av dette ligger. Og det viskes og tiskes om at denne bokan kanskje. Jeg legger trykk på kanskje. KANSKJE!! Kanskje kan få ferdig noen eksemplarer i tide til Raptus. Det hadde vært digg (som kidsa sier).


Jeg har forresten illustrert en tegning jeg er godt fornøyd med til Kristiansands egen gratiskulturavis Stimuli. Slik ser den ut. Fin hva?
T-skjorte med et herlig motiv
Det ser visst ut til at de av dere med en forkjærlighet til Downs Duck kan handle en splitter ny t-skjorte med dette motivet på Raptus.

6.8.03

Den strore Ronny Haugeland-boka som strengt tatt har tatt meg ti år å fylle er nå fyllt til randen. Med sine 140 sider må jeg våge og påstå at jeg kommer ut med ei heidundrande bok til høsten. I kveld tar vi, Roy og jeg, en siste finpuss og pakker den pent inn klar til å sendes med posten ned til Litauen i morgen. Det er utolig spennende å lage ei slik bok, og jeg kommer ikke til å få ro i kroppen før jeg sitter med det ferdige resultatet i hånden, som forhåpentligvis ser bra ut.

4.8.03

Der! Nå er tegneseriestripene til Dagbladets stripekonkurranse sendt av gårde med posten. Stripene skal være Dagbladet i hende innen morgendagen, så dette var på hengende håret. Det var ikke før halv sju i natt at den siste stripen ble lagt til tørk og jeg kunne ta meg noen velfortjente timer på øyet. Mine siste ører gikk til kopier og porto av herligheten. Og det er vel også mye på grunn av en viss bok og disse stripeseriene, for ikke å snakke om lite arbeid i sommer, at jeg ikke venter en eneste krone inn på konto så langt øyet kan se. Det blir å hilse på sosialkurratoren min. Og før jeg gjør det må jeg melde meg arbeidsledig på arbeidskontoret. Har jeg forresten fortalt dere at skoene mine er ødelagte? Jeg må nok kjøpe nye. Husleien for verken august eller juli er ikke betalt og da jeg hentet posten ville telenor ha 3143 kroner av meg for bruk av linjene deres. Jeg må ikke glemme å betale reskatten på 40.000 heller.


Kan dere tenke dere noen som fortjener den førstepremiepotten på 50.000 mer enn meg?

3.8.03

Fra og med i dag og i et år fremover skal jeg leve livet som en 27 åring.