31.5.03

I morgen er det 1 juni og det er sommer. Sola stråler skarpt på himmelhelvete og varmer opp vintertrøtte kropper. Herlig er det. Men juni blir ikke den måneden jeg kommer til å rusle lettkledd omkring til alles fornøyelse (husk jeg har dårlig fordøyelse). Mest blir jeg nok sittende inne med rullegardinene rullet godt ned. Her skal det arbeides til den store gullpokalen. Fædrelandsvennen vil ha den årlige Quartfestivalstripen i sitt quartbilag "Quart På". Så der har vi fem sider komiske tegneserier som må planlegges. Så har jeg en deal med selve Quartfestivalen om å få laget to serier til nettsidene deres før festivalen starter. Som dere ser blir det quartfestival for alle penga denne måneden. Heldigvis får jeg penger for strevet. For ikke å glemme den beste lønna for strev. 5 dager festival fra 1 - 5 juli. Jeg gleder meg så det knaser i plombene.


Men jeg må konsentrere meg om mer denne måneden. Jeg må nok lage en liten tegneserie med Records AS og boka mi må jeg jobbe med. Så skal jeg selvsagt jobbe med stripeserien min til Dagbladets tegneseriekonkurranse.


Hipp hurra for sommeren!

28.5.03

Selv bruker jeg linser fordi jeg ikke har det beste synet i verden. Linsene kan kile, klø og irritere ganske ofte. Mest irriterer de når jeg tar dem i. Derfor tar jeg dem sjeldent ut. Jada... jeg vet det ikke er smart å sove med linser på. Men jeg gjør nå engang det. Jada... jeg skal holde opp. Jeg vil jo ikke ødlegge synet. Jeg lover å skaffe meg et brillepar så fort jeg får råd. Det er noe så jævlig mye jeg skal skaffe meg når jeg får råd.


Apropos ødlegge synet. Min gode venn, Jens holdt på og gjøre det her om dagen. Hadde stålpinnen truffet ham i pupillen ville han vært blind på det venstre øyet. Men det traff heldigvis bare det hvite i øyet (som nå er rødt og litt gult). Han har til og med sydd inni øyet. Inni øyeeplet!! Dæven, det må gjøre vondt.

26.5.03

"My eyes are gettin' weary,
My back is gettin' tight,
I'm sittin' here in traffic,
On the Queensborough bridge tonight,
But I don't care cuz all I wanna do,
Is cash my check and drive right home to you,
Cuz baby all my life I will be driving home to you."


Pappaen til George Costanza bor i Kjelleren til Doug og Carrie Heffernan. Kongen av Queens er etter min mening det morsomste som ruller over TV-skjermen om dagen. På TV3 går det visstnok alle hverdager. Men jeg har ikke TV3. Så jeg får nøye meg med TV2 som sender episodene hver tirsdag klokken 11 på kvelden.

22.5.03

Records AS har jeg fortalt om. Dere vet, den serien jeg lager til den nye bladet Egmont gir ut fra slutten av juni. Jeg har laget en allerede. Jeg er snart ferdig med den andre og har en festlig idè til en tredje.


Har jeg hengt med riktig i svingene så forstår jeg det også slik at Egmont vil ha med en stripeserie jeg har laget og Macho til deres andre nye utgivelse Bizarro. Så her blir det virkelig mye tegneserietegning fremover. Samtidig så sitter Bladkompaniets Smult på en bunke eldre serier fra Forresten som de skryter av at de vil bruke. Så jeg kommer til å være overalt snart!


Innimellom dette arbeidet, som man kan kalle hovedbeskjeftigelsen min fra og med nå av, får jeg fremdeles gjort illustrasjoner og oppdrag fra annet hold. Slik som denne jeg sendte til Bob bladet (Medlemsblad for Bergen og Omegen Boligbyggelag) i går.


Det fine med et enkelt illustrasjonsoppdrag i ny og ne er at en slik tegning lar seg betale omtrent det samme som en hel serieside gjør. Så mens man bruker et par dager på en serieside, så bruker man et par timer på en illustrasjon. På den måten kan jeg jobbe mer med hobbyen min for Egmont.


Gud som jeg misunner folk i fast arbeid.

20.5.03

Fædrelandvennen disker opp med en halvside i quarfestivalbilaget sitt hvor jeg kan boltre meg også i år. Så nå må tenkekartongen settes på hodet slik at jeg klekker ut noen gode vitser om årets festival. Noen idèer?

17.5.03

16, 18 bare tall! 17 best i alle fall!! Hurra!!


Selvsagt er det den datoen igjen. Den kommer visst hvert år. Jeg beveger meg helst ikke utenomhus denne dagen. Derfor har jeg invitert noen av mine gode venner til en matbit og trivsel hit til meg. Så får vi se om jeg ikke drikker meg til mot slik at jeg tar meg en tur ned til byen likevel.


Arbeidet går tregt om dagen. Jeg har massevis å ta tak i, deter ikke det, så det er derfor ekstra frustrerende at det er computeren min som gjør at jobben går så tregt. Den er på en snurr. Hva man gjør for å fikse slike datamaskiner er meg et mysterium. Men forhåpentligvis kan jeg en vakker dag i fremtiden når jeg har fått penger kjøpe meg en ny, slik de kaller, harddisk og det jeg ellers skulle trenge. Og da folkens. Da!


Men ikke før...

14.5.03

Ronnys lynkurs i superenkel pizza:


Bunn:
450 gram mel i en bolle (Jeg har en kjøkkenmaskin som jeg bruker til å elte deigen)
1 teskje salt
1 halv pakke tørrgjær
Dette skal i først. Fin regel det. Det tørre skal i først.
Jeg har også i oreganoen i deigen. En liten artig vri der.
Så vått:
3dl lunket vann
1dl olivenolje


Elt dette sammen til deigen blir smidig og ikke klisser så fælt.


Ikke la deigen heve men kjevl den ut med det samme. Denne deigen blir omtrent tre fire små pizzabunner. Kjevl den syltynn. Et par cm.


I forkant har jeg satt ovnen på med langformen i på 250 varmegrader.
Så forsteker jeg bunnene i cs. 3 minutter. Så tar jeg dem ut og lar dem hvile på ei rist. Når de har avkjølt seg så putter jeg dem i frysen. Der kan de ligge til jeg en dag skulle få lyst på pizza. Man kan selvsagt lage pizzaen med det samme også.


Fyll:
Det nå du skjønner hva jeg mener med superenkelt.
Rør sammen litt Dolmiosaus som du får på glass i alle matbutikker og egentlig er til pasta... Rør det sammen med litt chilli og hvitløk og hva du ellers måtte ønske av krydderier. Smør det utover den frossne pizzabunnen din i et tynnt lag. Jeg liker å drysse mozzarella. Den er så luftig og god. Men bare bruk den osten du har for hånden du. Så dryss en klype salt og pepper over osten.
Slik steker jeg den. Må du ha noe kjøtt på den, så er bacon passende til denne.


Så legger jeg pizzen i ovnen på den glovarme langpannen som ligger i ovnen fra før og lar det stå til i 5-10 minutter på sterk varme (250)
Når osten syder og bobler og får en gylden farge er det bare å ta den ut. Legg den gjerne på rist og la den avkjøle seg litt.


Nam nam... slafs slafs. Det smaker godt.

12.5.03

Det føles nesten litt unødvendig å skrive at jeg har oppdatert hjemmesiden min når det skriker en blodrød farge mot deg i det du entrer domenet mitt. Men det som ikke er like åpenlyst er den nye siden min. Om du ser på linkene over her, under den nye logoen, så har det kommet en link som heter galleri. Riktig. Trykk på den.


Ikke nok med at jeg har brukt et par av dagene min i helgen med den siden. Men jeg har også satt i gang på den andre episoden av Records AS (den nye tegneserien min). Denne og flere Records AS serier blir å lese i et splitter nytt tegneseriehefte fra Egmont til slutten av juni. Det er ringreven, Dag Kolstad som har tatt på seg redaktørfrakken for bladet (Noen vil kanskje minnes ham som redaktør for Pyton). Her vil blant annet Geir Moen, Arild Midthun, Dick Kolby, Henrik Lange,
Johan Wanloo og Erik
Nordgård bidra med serier av høy kvalitet.

9.5.03

Bildet av den gamle mannen på gråten er fra det nye Bobla (Et lite stensilert hefte i A5 om tegneserier). I Bobla står det et lite intervju med den gamle mannen som forteller om hvordan det var å vinne Sproingprisen. Den gamle mannen er selvsagt meg. Og jeg er ikke så gammel. Jeg 26 nå... blir 27 år i august. Jeg er en 26 åring fanget i en 40 årings kropp pleier en kompis av meg å si. Det er selvsagt en uhyre trist tanke og en ond ting å si. Men jeg forsøker å ikke la det gå så mye inn på meg.


Jeg vil tro du kan få kloa i det lille heftet hos Outland og Tronsmo. Nå har det faktisk kommet for mitt øre at det finnes en Outlandfilial her i selveste Kristiansand. Selv har jeg ikke svinset innom. Men det skal jeg gjøre når jeg en vakker dag i fremtiden får noen penger jeg kan rutte med.

7.5.03

Jeg sitter som på nåler mens jeg legger farge på figurene mine i Photoshop. Fordi jeg vet at Photoshop når som helst bestemmer seg for at dette orker han ikke, så han slår likegodt av maskinen min. Det kan skje når som helst. Og så... i det jeg legger en fin farge på et område blir skjermen helt svart og jeg må vente 5 minutter før maskinen får somlet seg på igjen. Klart det tar tid og fargelegge på den måten. jeg har farget denne, denne, denne, denne og denne. Og hele tiden mens jeg har holdt på har maskinen krasjet. Hvor mye kan en maskin tåle av sånnt?


Jeg skal farge masse mer. Bare hold et øye med denne siden så skal dere få se.

6.5.03

Luft under vingene? Nei takk. tjor meg fast til en stubbe.

2.5.03

Så er den aller aller første serien med Records AS ferdig. Det ferdige produktet er nå sendt avgårde og skal farvelegges før det så kan trykkes. Navnet på bladet og hvilket forlag som kommer med herlighetene forblir inntil videre en hemelighet. Jeg er blitt bedt om å holde tett.


Så har vi jenteserien min da. "Oss jenter imellom av Ronny Haugeland" (Den må hete alt det for at poenget skal komme frem). Den vokser og spirer. Jeg vil selvsagt ikke legge dem alle ut her på nettsiden min. Litt spennende må det jo være når det kommer trykksaker fra mitt hold. Visst kan vi gruble over om ikke internett tar over for trykksaker på papir etc. Men så lenge det er liv i den gode gamle trykksaken og det er via dem jeg tjener gryn, så får dere gni dere inn med en pakke tålmodighet, og kanskje tilogmed krysse fingrene for at det er meg som stikker av med den store pengegevinsten på 50 000 fra Dagbladets stripekonkurranse.