31.3.03

5 filmer som står høyt i kurs hos meg:


1) Midnight Cowboy
2) Wild Bunch
3) Black Cat, White Cat
4) Down By Law
5) Rushmore


Disse 5 kan fra tid til annen hoppe opp og ned og bytte plass med hverandre alt ettersom i hvilket humør og modus jeg selv er i... Men som oftest er dette den riktige rangeringen av filmene. Andre ganger igjen kan jeg like en annen film så godt en stund at den havner på listen og skyver dem andre ned. Men så går det litt tid og jeg ender igjen opp med denne listen. Og slik går dagene.

29.3.03

For dem av dere som bor i andre deler av landet eller ikke får Fædrelandsvennen dumpende ned i postkassa, så har dere muligheten til å lese det store og flotte portrettintervjuet med meg på Fevennens egne hjemmesider. Bare se her!


Med hjelp fra en godhjertet arbeidsgiver fikk jeg gjort opp for meg hos telenor også. Nå kan jeg både ringe ut og få mail og surfe på internett. Så da er alt i den skjønneste orden igjen. Puh.

27.3.03

Så satt jeg her, med en inkassovarsel fra Telenor. Jeg måtte betale innen 14 dagers ellers ville saken bli overført til inkasso og ytterligere kostnader påløpet. "Ingen sak", tenkte jeg. "Innen 14 dager har jeg betalt regningen", og la den i bunken sammen med de andre regningene. Så 8 dager etterpå, så plukker jeg opp telefonrøret og en stemme sier; "Telefonen er sperret, dette nummeret kan ikke nåes". "Grøss og gru", tenkte jeg. Så ville jeg sende en mail og da fant ikke mailen min serveren (som også tilhører Telenor). "Grøss og dobbeltgru", tenkte jeg. Så nå sitter jeg her da... og har plutselig ikke mail eller telefon. Telenor har tatt det fra meg!! Og det uten at de har fortalt meg det. Hva gjør man med sånnt? Hadde de gitt med 5-6 dager, så hadde de hatt pengene... Det må de jo få uansett nå, ellers får jeg ikke på telefonen og mailserveren igjen. Så koster jo regninger fra inkassosentraler grådig mye også.


Tenk om posten sluttet å levere posten fordi folk ikke betalte postregningene sine?


Fuck the Power!

25.3.03

I dag kom det en hyggelig journalist og fotograf på døren og ba om livshistorien min. Den gav jeg dem villig vekk og den kommer visst på trykk i Fædrelandsvennen til lørdag. Stas. Endelig trykker mine egne medsørlendinger meg til puppen sin. Jeg skal sutte den tom. Så skal jeg flytte til hovedstaden og gjøre det samme der! Helt til jeg blir så stor at jeg puffer Øverli overende med et lite pust. Nå nå... jeg må ikke la denne oppmerksomheten gå meg til hodet.


Den samme journalisten ringte meg i forrige uke og spurte meg litt om Sproingprisen jeg vant. I dag kan du lese en artikkel som omhandler den telefonsamtalen i både avisen og på nettutgaven av Fædrelandsvennen(Bildet er fra i forfjor sommer hvor jeg tydligvis hadde en kvise midt i pannen som var i ferd med å gro).

24.3.03

I dag rengjorde jeg kontoret mitt, som er kontor kombinert med stue. Jeg kaller det vårrengjøring. Det er sikkert flere der ute som tar en skikkelig rengjøring i disse dager. Pusser vinduer, banker tepper og skurer gulv. Alt det der skal jeg gjøre i hele leiligheten min etterhvert. men det føltes smartest å starte på kontoret/stuen. Det er jo der jeg henger mesteparten av tiden. Det frisker opp i hjernen litt også når det er rent og ryddig omkring en. Og i en fortvilet og stresset hjerne er det godt. Det tar på og bli truet med fengselstraff.


Den piken som skrev om meg på Playstation.com her i forrige uke fikk også gjort et aldri så lite intervju mens jeg var i Oslo. Slik ble det seende ut.


I morgen (tirsdag altså) kommer det en journalist fra Fædrelandsvennen og intervjuer meg. Og i morgen skal det visst også stå i den samme avisen at jeg vant den gjeve Sproingprisen. Man skulle fått pris litt oftere.


Jeg skal forresten besøke frisøren i morgen. Da skal jeg be om å få en 50-talls hårklipp. Det tror jeg kan bli fint.

20.3.03

Nå bomber de Irak sønder og sammen. Jeg liker ikke krig noe særlig. Jeg liker det så lite at når jeg ble innkalt til øvelsen som skulle pågå denne uken skrev jeg søknader hvor jeg fortalte at jeg ikke kunne komme, fordi jeg måtte tjene penger. Jeg fikk avslag på søknadene så klart. Ingen har sagt at det skal være lett. Men jeg har ikke særlig lyst til å løpe omkring i skogen utrystet med klær i grønne valører og med et gevær i armene. Særlig ikke gevær. Så jeg gjorde som jeg måtte. Jeg reiste til Oslo og jobbet på et prosjekt jeg får godt betalt for. Og her sitter jeg nå. På et kontor i Mølleparken. I morgen skal jeg ta natt-toget hjem. I stad ringte det en mann fra millitæret og fortalte meg at, om jeg ikke kom hurtigst mulig til Hovden hvor øvelsen pågår måtte jeg sitte i fengsel i 20 dager. Jeg har ikke lyst til det akkurat. Men jeg vil ikke i millitæret heller.


Fuck the Power!

18.3.03

Jeg er i Oslo på jobb i disse dager. Det passer litt dårlig, fordi jeg får så mange sjanser til å promotere meg selv via diverse medier. Men så er det jo egentlig veldig bra også, fordi jeg er jo tross alt i Oslo. Og det er derfor jeg kan komme meg en tur til NRK i morgen og la KaliberP3 intervjue meg om prisen jeg har vunnet. Så kan jeg ta meg en tur på Serieteket i morgen og se på utstillingen som henger der, av oss nominerte. Samtidig som jeg er der, skal en trivelig pike intervjue meg for Playstation.com. Det er allerede i dag blitt skrevet en liten sak om det hele på Playstation.com. Og jeg som ikke har playstation engang!

15.3.03

Jeg må egentlig rekke et tog nå, men... jeg må jo fortelle dere at Sproingprisen endte opp hos meg!


Det er den søte figuren Downs Duck og hans opptredner i Mute og Forresten som gjorde at jeg nå kan sette prisen på peishyllen. Jeg får rette en takk til alle dere som tok dere bry med å stemme på meg og min figur. Takk skal dere ha.

14.3.03

Husk det nå, gutter og jenter! Det er i dag klokken 16:25 at Sone2TV2 går på TV-apperatet. Det er i løpet av denne halvtimen som dette programmet varer at du kan se den vittige Egil Hegerberg spille ut sine roller som forskjellige Egiler på løpende bånd. Denne serie som kommer til å gå hver fredag fremover heter Bare Egil By og har den beste introen dere noen gang har sett. Da har vi en avtale fremfor TV-skjermen klokka 16:25?

10.3.03

HaugEEEEEland!!


Seriteket sendte i dag ut et nyhetsskriv pr. mail om Sproing utdelingen som foregår den 15 mars. Det er vel og bra. Det er en mail som går ut til mange, og det er positivt. Men denne gangen snakker vi ikke om den sedvanlige skrivefeilen Haugeland uten e. Men uten e og med en s. Slik: "Hauglans". Om ikke det er grunn nok til til at jeg kommer i en dårlig stemning, så vet ikke jeg. Jeg står til og med på mailinglista der. Og der står navnet mitt klart som dagen riktig skrevet. Hva er folk laget av? Jeg trodde det var kjøtt, blod, marg, bein og en hjerne til å tenke med.


Serieteket har forresten veldig stygge nettsider.


Nå skal det nevnes at dagen har bestått av et par andre dårlige nyheter også som jeg ikke tar så lett. Så Seriteket får ta min kritikk med en klesklype saltin. NRK P1 ba meg om å gjøre noen illustrasjoner til t-skjorter. Som sagt så gjort. Særdeles fornøyd ble jeg også. Men tror dere ikke det ende opp med at tegningene ikke helt passet på t-skjortene og at det hastet og alt det der!? Joda, du hørte riktig. Slik og slik ser de refuserte skissene ut.

7.3.03


Så er fredagen her og dere tar vel snart helgen. Men før dere gjør det vil jeg bare fortelle at jeg har gjort ferdig en splitter ny Downs Duck, som jeg sender i en fin konvolutt til Jippi-forlags redaktør Erik Falk. Denne gangen drømmer Downs Duck. Hvordan det utarter seg blir å lese i Forresten om ikke lenge.


Men mens jeg har dere på tråden her, så må dere ikke glemme å benytte dere av stemmeretten deres. Nå kan dere stemme en av fem tegnere inn på tinget. Eller var det til den gjeve Sproingprisen? Stemme bør dere ihvertfall gjøre. Om ikke på meg og min and, så har dere et par andre gode alternativer også der.


Så viser det seg at Bare Egil By som skulle gått på TV2 i dag, hvor Jens og min animasjon blir å se, ikke kommer før neste fredag. Dette var Sone2 har jeg sagt noen ganger nå... Nå må dere høre etter når jeg snakker!

4.3.03

Fra Tegn.no:
"De nominerte til Sproingprisen 2003 er klare. Fem norske og fem utenlandske serier utgjør som vanlig grunnlaget for stemmegivning, og vinnerne vil bli annonsert, med tilhørende prisutdeling, lørdag 15. mars. Les omtalene og stem på din favoritt her."


Både Roy og jeg er nominert (Jeg er nominert med seriesidene med Downs Duck fra Forresten og Mute) . Så sjansene for at prisen kan havne i et sørlandsk fang er der. Det skal bli spennende.


En ny Downs Duck er forresten under arbeid i tastende stund. Denne gangen drømmer Downs Duck. Serien blir å lese i Forresten om ikke så lenge.