29.11.02

Nok et knippe illustrasjoner er gjort for min nye venn i NRK, Radiosjef Nils Heldal.
Det er et eller annet som får det til å føles nokså fancy ved å være på lønningslistene til NRK.


Her skal du få se tegningene: Mpetre lytteren, Petre lytteren, Alltid klassisk lytteren og Alltid nyheter lytteren.

26.11.02

Lurer på om han har den på veggen hjemme?



Ronny Haugeland gjør en Don Rosa i en fei.

23.11.02


Øverst her. Over denne bloggen, og under logoen min, finner du en remse linker. Jeg har tilført litt mer kjøtt på dette suppebeinet av en blogg ved å klistre på en link hvor du kan lese om meg og en til hvor du kan lese Downs Duck seriene.


Så er det denne Roy Søbstad da... Han gjør det godt om dagen med det nye heftet sitt Negativ. 5 av 6 hundebein i Fædrelandsvennen pluss et fint portrettintervju. Dagsavisen er ikke dårliger og skryter mannen opp i skyene. Den selvsamme skrythalsen Øyvind Holen som noterer ned godord om Roy i Dagsavisen har gjort det samme i Bergens tidene.


Heldigrisen... Roy altså. Ikke Øyvind Holen. Han er ikke heldig.

21.11.02


Noe nytt?


Næh... Det går fremdeles i Torden Gorgon.


Det er alltid fristende når man har blogg å fortelle og vise alt. Men dere får bare se første side og noen skisser og utsnitt utover.
Det vil jo være fryktelig kjedelig om dere har lest alt når heftet endelig kommer i handelen.


Men jeg tror jeg ganske sikkert kan love dere tidenes leseropplevelse.

18.11.02

Det finnes en tegneserieskaper til i byen Kristiansand foruten meg. Navnet hans er Roy Søbstad og jeg kjenner ham godt.
I disse dager finner du hans første soloutgivelse rundt om i landets Narvesen kiosker. Og selvfølgelig sikkert på Tronsmo og slikt.
Jeg har fulgt bladet fra sin spede start til den bladlignende bunken papir som er å finne i dag og går god for at bladet duger i massevis.
Du har egentlig ingen valg. Finnes det vett i skolten din tar du med deg dette bladet hjem fra en av dine turer innom den lokale bladkiosken. Eller bestiller fra Jippis egne hjemmesider.



Apropos egne utgivelser så er jo jeg selv i gang med mitt andre solohefte noensinne. Downs Deluxe som det skal hete inneholder blant annet min og Aslag Guttormsgaards fantastiske oppfølger av Torden Gorgon. Downs Duck samles mellom permene pluss endel nye Downser. Min stripeserie "Sånn, kanskje?" skal jeg også presse inn der. Også litt mer småsnacks.
Jeg håper det blir ett i innholdsrikt blad som vil høste gode kritikker, priser og lesere.

15.11.02


Om du er av typen som legger deg på kne fremfor sengen folder hendene og ber oppriktig til Gud om at Ronny Haugeland må lage mer Torden Gorgon, er du av den typen, da er dine bønner hørt. Nå er det ikke Gud som har fortalt meg at jeg skal lage mer Torden Gorgon, men Aslag Guttormsgaard.
Aslag synes det er for trist at jeg ikke har gjort mer Torden og har derfor på egenhånd grublet ut noen idèer som omhandler den underlige romhelten. Vi har i en tid vekslet noen mail og kommet frem til et manus som vi føler duger. Ikke bare duger det, men det ligner på noe av det bedre jeg har jobbet med.
Det hele vil havne i Downs Duck heftet som dukker opp seint vår tidlig sommer.

14.11.02


Radiosjefen i NRK, Nils Heldal, viste seg å være storfornøyd med jobben jeg gjorde for ham. Og lovet meg flere oppdrag fra den kanten. (Så dere ser nå på den nye Vivian Zahl Olsen. Jeg får bare passe på så jeg ikke blir kristen som henne. Jeg husker hun fortalte at i ettertid gremmes hun over at hun tegnet inn en heks i bakgrunnen som en slags signatur i sine tidligere tegninger fra før hun ble kristen. Noe hun nå ser på som ugudlig og ondt. En styggedom. Man har ikke godt av å la kristendom gå innover seg, er nå min mening. Pass på barn!)
Jobben gikk ut på at jeg levendegjorde NRKs radiolyttere.
Her ser du P1, P2 og Petre lytteren.

9.11.02


Grytidlig i dag kom toget til Kristiansand.
Mine dager i Oslo var en braksuksess på alle måter. Jeg skal fortelle mer i en senere annledning. Ting er ennå litt "hysj-hysj".
Men jeg må reise igjen. I morgen tidlig kommer min far med bilen sin og henter meg slik at vi kan få begravet min farmor som døde på tirsdag. Det er kjempetrist og vil hindre meg fra å blogge i noen dager til naturlig nok. Først på onsdag er jeg hjemme igjen. (Her har jeg en tegning jeg gjorde til 75 årsdagen til farmor i år av hennes gamle hund, Toya)


Det tok meg i kveld kun en time å tegne med blyant og tusje en ensider Downs Duck til desembernummeret av Mute. Fordi denne må jeg ha avgårde i en konvolutt på mandag. De neste timene brukte jeg i kveld til å skisse på noen tegninger som jeg ble forespurt av (skryte-skryte) radiosjefen i NRK, Nils Heldal (som snakket varmt om meg i sommer da quartserien min fikk litt pepperoni) å gjøre.


Trenger du igjen tips om andre ting å finne på enn å lese blogg mens jeg er borte, vil jeg benytte sjansen til å anbefale Beth Gibbons solo prosjekt. Dere vet, hun som sang så pent i Portishead.


Men, nå må jeg gå dere. Jeg må jo stryke dressbuksen min.

4.11.02


Nå pakker jeg meg en stor ryggsekk og reiser en tur til hovedstaden og holder meg der helt frem til fredag.
Ikke fordi jeg har ertet på meg Kristiansands befolkning og må holde meg unna en tid slik som Donald Duck ofte gjør.
Men mest fordi jeg har endel mennesker som jeg føler for å få tatt en alvorlig prat med "face to face", som engelskmennene sier.


Jeg skal sørge for å få gjort en hel del mens jeg er der og har lagt opp til en stram timeplan stappfull av møter.
Inni der skal jeg flette shopping og kanskje en og annen kald lesk.
Marianne, redaktøren i Mute er den første som får besøk av meg og får overlevert en bunke illustrasjoner som skal være med i desemberutgaven av Mute (Se eks:her og her).
Erik Falk min egen redaktør for Jippi skal ha meg boende hos seg noen dager. Der skal jeg stifte bedre bekjentskap med hans 1 år gamle sønn, Feliks.
Han har lovet at vi i Jippi staben skal samle oss en kveld og se over de nyeste utgivelsene (Negativ, Forresten og Bøllefrø).
Egil Hegerberg, Aslag Guttormsgaard og jeg skal også ta en lang og god prat om fremtidige prosjekter deriblant mer Familien Ost, Bare Egil By og litt Torden Gorgon.
Så har vi hele grunnen til at jeg i det hele tatt tar turen. Egmonts Dag Kolstad og jeg skal ta oss et par dagers intensiv prat om noen prosjekter fra både min og hans hånd. Kolstad har til og med trukket på seg spanderbuksene for anledningen og sørger for at jeg får ligge og kose meg på hotell.



Hjemme igjen på fredag som sagt. Så det blir ikke mer blogging denne uken.
Men jeg kan jo tipse om en god film du kan se isteden for å lese blogg.
Ben Kingsley som ofte er å se i rollen som godhjertet jøde spiller en av de fæleste film psykopatene jeg har sett i filmen Sexy Beast.
Sexy Beast handler om en skurk spilt av Ray Winstone som har trukket seg tilbake fra skurkingen og lever gode dager i Spania. Men så blir denne fælingen i Ben Kingsleys skikkelse sendt for å overtale ham til en skurkete jobb. Men skurken vil helst ikke være med. Det viser seg å ikke være så enkelt som bare å takke nei.
Vel verdt kronene det koster å leie film nå til dags.

1.11.02


Splitter nytt Tegn (# 51) i handelen nå!

Det er et tjukt blad også, skal du vite. 180 sider tegneseriestoff.
Skulle tro de fikk plass til endel i et slikt blad. Og det får de. Hele 70 sider omhandler den svenske Stomperud, 91:an (igjen viser det seg at svenskene er bedre enn oss i det meste, hvor den norske Stomperud er totalt blottet for sjarm finnes det faktisk et snev av sjarm i den svenske 91:an). Utover dette får du anmeldelser, artikler og intervjuer.
Intervju? Javisst! Et gedigent Ronny Haugeland-intervju, faktisk!
Du finner også artikler om blant annet det svenske forlaget Optimal Press og tegneserieantologien Søppel.
Høres ikke dette ut som et blad midt i blinken for deg? Skulle tro det, ja.


Skal være glad helsa er i behold. Fjeset kunne vært fullt av byller som løsnet fra ansiktet i tide og utide.
Jeg har ikke så mye kviser nå som før lenger. Men inni mellom slår de ut i full blomst og ansiktet prydes av røde pulserende akner.
Det er fælt. Men huden er glattere nå enn noen gang egentlig. Litt tørt bare. Men sånn blir det hver høst.

Men jeg kunne godt vært full av kviser. Stresskviser. Musikkmagasinet Mute har nemlig gitt meg et oppdrag på massevis av tegninger til neste nummer. Jeg har tatt meg litt vann over hodet og må jobbe på mer spreng enn jeg er vant til. Men det går bra (Skisse her og her). Jeg har kommet så langt nå, at jeg puster lettet ut og hevder for meg selv at jeg får levert det hele til tirsdag.
Til tirsdag!!!? Det er jo faen meg bare fire dager til!! Jeg må gå.